تجربیات رستوران داری یک مدیر واقعی: مدیریت رستوران اصلا جذاب نیست!!
از نظر عموم مردم از مدیریت رستوران، یک کار آسان و جذاب است اما حقیقت ماجرا طور دیگری است! مدیریت رستوران در اصل یک کار تکراری، خسته کننده و پرستار گونه است! از همین رو توجه شما را به توضیحات آقای رایان گرومفین، نویسنده، سخنران، آشپز و بنیانگذار TheRestaurantBoss.com و RestaurantProfitAndPerformance.com دعوت می کنم.
رستورانداری از جمله مشاغل محبوبی است که به مهارت و دانش زیادی نیاز دارد. هر چه میزان تجربهی شما در مدیریت رستوران و آشنایی با اصول اساسی آن بیشتر شود، عملکرد پرسنل نیز در رستوران بهتر خواهد شد و این موضوع تاثیر چشمگیری در افزایش مشتریان خواهد داشت.
مدیر رستوران کیست؟
مدیر رستوران رهبری متعهد وظیفهی بهینهسازی، افزایش عملکرد و ارائهی فهرست غذاها را مطابق با سلیقهی مشتری برعهده دارد. همچنین مدیر رستوران کنترل وظایف پرسنل و فرآیندهای اجرایی را برای برنامهریزیهای آینده در اختیار دارد. تمام تصمیمهای مدیر رستوران بر روی عملکرد کاری، کیفیت غذاها و فضای رستوران تاثیر میگذارد. به همین دلیل استفاده از راهکارهای نوین برای بهبود مدیریت رستوان حائز اهمیت است.
در واقع مدیر رستوران یا کافی شاپ، یک عنصر اصلی و هماهنگ کننده برای ایجاد، حفظ و بهبودِ تعاملات کارکنان با یکدیگر، مشتریان و اجرای سیاست های مجموعه است.
انواع روش های مدیریت رستوران
به صورت کلی برای مدیریت یک مجموعه غذایی می توان از دو سیاسیت مدیر و رهبر استفاده کرد.
- مدیر در واقع قدرت خود را از جایگاه و سِمَت خود دریافت می کند و اقتدار او از نفوذش بین کارکنان و مشتریان بیشتر است.
- اصلی ترین عامل قدرت یک رهبر، مقبولیت او بین بقیه است و در واقع بخش عظیمی از قدرت خود را از نفوذ خود بین کارکنان دریافت می کند.
در پادکست زیر می توانید با انواع روش های مدیریت یک رستوران، کافی شاپ، فودکورت، کترینگ و یا هر فروشگاه غذایی دیگر آشنا شده و پیشنهاداتی در خصوص نحوه تعامل با نیروهای پایین دست و مدیران بالا دست خود، دریافت کنید.
مدیریت مؤثر رستوران چگونه است؟
مدیریت موفق رستوران یک وظیفه تماموقت و چندجانبه است. یک مدیر رستوران خوب ترکیبی از مهارتهای رهبری قوی، دانش عمیق از صنعت و تواناییهای بین فردی عالی را در خود دارد. او با مهارت، عملیات روزانه را مدیریت میکند، رضایت مشتریان را تضمین میکند و با توازن میان قاطعیت و درک متقابل، کارکنان رستوران را هدایت میکند.
چگونه صاحبان رستوران میتوانند یک تیم مدیریتی برجسته ایجاد کنند که درک عمیقی از مدیریت مؤثر رستوران داشته باشد؟
برخی از ویژگیهای کلیدی که باید در مدیران رستوران جستجو کرد، شامل موارد زیر است:
- تجربه در مدیریت خدمات غذایی، از جمله مدیریت کارکنان و همکاری با پرسنل آشپزخانه
- مهارتهای برجسته در سازماندهی
- رویکرد فعال در حوزههایی مانند حل مسائل، منابع انسانی، روابط عمومی و تجربه مشتری
- عملکرد مالی مستمر و کاهش نرخ ترک کارکنان
- تجربه آشپزی میتواند یک مزیت باشد
سه مزیت برتر مدیریت مؤثر رستوران
مدیریت خوب رستوران تأثیر زیادی بر جنبههای مختلف کسبوکار دارد:
- حفظ کارکنان: رهبری مؤثر محیط کاری مثبتی ایجاد میکند که باعث کاهش ترک کار کارکنان و هزینههای آموزش میشود.
- رضایت مشتریان: مدیران حرفهای کیفیت خدمات را بهصورت مداوم حفظ میکنند و مشکلات را سریع حل میکنند، که مشتریان را به بازگشت ترغیب میکند.
- افزایش درآمد: مدیران با تجربه از منابع بهطور بهینه استفاده میکنند و این منجر به افزایش حاشیه سود میشود.
اصول اساسی مدیریت رستوران: راهنمایی برای بهبود عملکرد و ساماندهی
در ادامه تعدادی از اصول مهم رستورانداری را شرح میدهیم.
همیشه حق با مشتری است
یکی از اصول موفقیت هر رستوران در جذب مشتری، ارائهی خدمات مطابق با نیازها و سلایق مختلف است. سلایق و نظرات مشتری در رستوران اولویت دارد. شعار «همیشه حق با مشتری است»، سرلوحهی بسیار از رستورانهای موفق دنیا است.
مدیریت رستوران جهت پیشرفت و اصلاح امور باید به بررسی نظرها، پیشنهادات، انتقادات و شکایات مشتریان بپردازد. همچنین برای برطرف کردن کاستیها و ایرادات تلاش کند. مدیر رستوران باید شنوندهی خوبی برای مشتریان باشد. نظراتشان را بشنود و با آنان همدلی کند. در اسرع وقت به مشکلات رسیدگی نماید، حتی اگر در حال حاضر قادر به رفع مشکلات رستوران نیست. به مشتریان اطمینان دهد که برای پیشرفت رستوران تلاش میکند، هرچند با نظرات آنان موافق نباشد.
با این ترفند ساده مشتری احساس میکند که مدیریت برای سلایق مشتریان احترام قائل است و برای پیشرفت رستوران میکوشد. رضایت مشتری در گرو رعایت همین نکات است و به همین سادگی تجربه صرف شام را در یک رستوران عالی خواهد داشت.
با کارکنان خود صادق باشید
همه کارکنان رستوران باید بهترین عملکرد را در مجموعه داشته باشند. مدیریت رستوران نیز بر عملکرد تمام عوامل مجموعه نظارت کند و قوانینی را در راستای پیشرفت اعضا تعیین نماید. مهارتها و روابط عمومی عوامل مجموعه اهمیت زیادی دارد. حسن برخورد، احترام به مشتری، پیشرفت فردی، کار گروهی و… از جمله مواردی است که بر پیشرفت رستوران تاثیر میگذارد.
شرح وظایف کارکنان
شرح وظایف کارکنان توسط مدیریت رستوران تعیین میشود. مدیر رستوران باید شرح وظایف عوامل رستوران را تعریف کند و خود به امور دیگر رسیدگی نماید. تقسیم وظایف کارکنان سبب سرعت عمل در انجام کارها میشود و کارها دقیقتر صورت میگیرد. همچنین هر یک از کارکنان احساس مسئولیت میکنند و انگیزهی آنان برای پیشرفت مجموعه بیشتر میشود. اختیار عمل، ارائهی پاداش و مزایا و تشویق کارکنان سبب پیشرفت مجموعه خواهد شد.
آموزش کارکنان
یک مجموعهی موفق همیشه در حال یادگیری و آموزش است. مدیریت رستوران باید به کارکنان مجموعه آموزش دهد و خود نیز از آنان یاد بگیرد. آموزش و یادگیری اعضای تیم سبب پیشرفت کل مجموعه خواهد بود. هرگاه مدیر مجموعه اخلاق مدیریتی را به کارکنان خود آموزش دهد، مجموعه موفق خواهد شد. مطالعه و کتابخوانی، منابع آموزشی، کارشناسان متخصص و… مواردی است که میتوانید برای آموزش و رشد کارکنان استفاده کنید. هرچند اینکار زمانبر و هزینهبر است؛ اما نتایج فوقالعادهای خواهد داشت و در واقع هزینه شما به شما بازمیگردد.
استفاده از ابزارهای مناسب در مدیریت رستوران: نقش نرمافزار مدیریت منوباز
یکی مهم ترین و ضروری ترین ابزارهای مدیریت و هماهنگی بخش های مختلف یک رستوران یا کافی شاپ، نرم افزار مدیریتی آن است. در واقع این نرم افزار با اتصال بخش های مختلف به یکدیگر و ساده سازی فرآیندها و اطلاع رسانی ها، نقش به سزایی در بهبود مدیریت یک مجموعه غذایی دارد.
همچنین شما می توانید با استفاده از یک سیستم مدیریت و نرم افزار رستورانی به سادگی فروش مجموعه را زیر نظر داشته و به واسطه گزارشات تکمیلی، آن را ارزیابی کنید. از دیگر مزایای یک نرم افزار مدیریت رستوران خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیریت موجودی و انبارداری: نرمافزار مدیریت رستوران باید قادر به مدیریت موجودی از جمله مواد اولیه، غذاها و مواد مصرفی باشد. این ویژگی به کاهش هدررفت و بهبود مدیریت موجودی کمک میکند.
- پیگیری مالی و حسابداری: یک سیستم مدیریت و حسابداری رستوران خوب باید قابلیت پیگیری درآمد، هزینهها، سود و زیان را داشته باشد. این ویژگی به صاحبان رستوران کمک میکند تا مالیاتها، حقوق کارکنان و دیگر مسائل مالی را مدیریت کنند.
- سفارشدهی و پرداخت: نرمافزار باید قابلیت منو دیجیتال، سیستم ثبت سفارش غذا آنلاین و پشتیبانی از انواع روش های پرداختی را داشته باشد. این ویژگی به مشتریان امکان سفارش آنلاین و پرداخت آسان را میدهد.
- گزارشدهی و آنالیز دادهها: نرمافزار باید قابلیت تولید گزارشهای مالی، فروش و عملکرد رستوران را داشته باشد. این ویژگی به صاحبان رستوران کمک میکند تا تصمیمگیریهای بهتری انجام دهند.
- یکپارچگی و سادگی استفاده: سیستم مدیریت رستوران باید رابط کاربری ساده و کاربردی داشته باشد تا کارکنان بتوانند به راحتی با آن کار کنند. همچنین، شما را از نصب سایر نرم افزارهای جانبی مانند باشگاه مشتریان رستوران، منو دیجیتال، سیستم ثبت سفارش و… بی نیاز کرده و امکان مدیریت یکپارچه آن ها رو در خود داشته باشد.
- دسترسی آسان: مدیر یک رستوران باید امکان دسترسی آنلاین و لحظه ای به سیستم مدیریت رستوران را از هر جایی داشته باشد تا همواره عملکرد مجموعه را رصد و مدیریت کند.
تمامی این ویژگی های گفته شده تنها گوشه ای از امکانات فوق العاده پلتفرم جامع مدیریت و حسابداری کافه و رستوران منوباز است. با استفاده از این پلتفرم از شَرِ پرداخت هزینه برای نصب برنامه های جانبی راحت شده و یک سیستم کامل با تمام امکانات مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشید. از سیستم گزارش سازی و باشگاه مشتریان گرفته تا سیستم ثبت سفارش و پرداخت آنلاین.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
ارتقاء تجربه مشتریان در رستوران: راهکارهایی برای جذب و حفظ مشتریان
برخی راهکارها سبب ارتقاء تجربه مشتریان میشود و میزان رضایت آنان را افزایش میدهد. آموزش مدیریت رستوران به کارکنان جهت برخورد صحیح با مشتری یکی از این موارد است. برخی دیگر از این راهکارها عبارتند از:
نوآوری و خلاقیت
نوآوری و خلاقیت در رستوران شما را از رستورانهای دیگر متمایز میکند. در موارد مربوط به فروش، چرخه تامین، سیستم حسابداری و دکوراسیون اوج خلاقیت خود را به کار گیرید. امروزه صاحبان رستورانهای بزرگ و موفق از نرمافزارهای رستورانی استفاده میکنند، زیرا مدیریت رستوران را بهبود میبخشد.
در برابر اشتباهات و ایرادات کار پاسخگو باشید
تصور کنید مدیر رستوران انتقادپذیر نیست و در برابر اشتباهات خود و دیگر اعضای مجموعه پاسخگو نباشد. آیا شما به عنوان یک مشتری دوباره به آن رستوران مراجعه میکنید؟ قطعا پاسخ منفی است! پذیرفتن اشتباه و تلاش برای جبران آن امری ضروری است که باید آن را در نظر بگیرید.
اگر مدیر رستوران انتقادپذیر باشد، وی الگوی دیگر اعضای مجموعه خواهد بود. مشورت با اعضای رستوران در جلسات اداری و شنیدن نظرات آنها اهمیت دارد. پرسنل باید روش عذرخواهی از مشتری را بیاموزد و به شیوهی جبران آن آگاه باشد.
بهبود عملکرد کارکنان: راهکارهایی برای موتیواسیون و ارتقاء مهارتها
روحیهی مثبت مدیریت رستوران تاثیر شگرفی بر روی اعضای مجموعه و فضای داخلی دارد. این انرژی مثبت به مشتریان نیز منتقل میشود و آنان یک شام عالی را در رستوران تجربه میکنند. در صورتی که روحیه و انرژی مدیر رستوران منفی باشد، این انرژی به کارکنان و مشتریان منتقل میشود و خاطرهی بدی برای آنان رقم میخورد.
اعتبار رستوران در گرو رضایت مشتریان است. بنابراین، صداقت، رفتار مناسب، خدمات عالی و در نهایت انتقادپذیری مدیریت سبب افزایش اعتبار رستوران میشود. برخورد اولیهی پرسنل رستوران هنگام مراجعهی مشتریان اهمیت زیادی دارد. همچنین سرعت عمل در سرو غذا، چیدمان مناسب میز، موسیقی زنده، ارائهی خدمات کودک و… سبب اطمینانخاطر مشتری میشود.
لازم به ذکر است اعتماد به نفس کارکنان در سرو غذا اهمیت زیادی دارد. هنگامیکه مشتریان با پرسنل شیکپوش و با اعتماد به نفس روبرو میشوند، احساس خوبی نسبت به رستوران دارند. رعایت همین نکات کلیدی در رضایت مشتریان تاثیرگذار است و سبب افزایش اعتبار رستوران و موتیواسیون میشود.
مدیریت زمان در رستوران
یکی از اصلی ترین عوامل برای افزایش بهره وری، فروش و رضایت مشتریان، مدیریت زمان و کاهش میزان انتظار مشتریان است. فراموش نکنید که مشتری شما گرسنه است و یک آدم گرسنه هیمشه عصبی است! پس می بایست تمام تلاش خود را بکنید تا در کمترین زمان، نیاز مشتریان خود را رفع کنید. برای این کار می توانید از راهکار های زیر استفاده کنید.
- راه اندازی سیستم سفارش گیری آنلاین: با استفاده از این سیستم مشتریان می توانند بدون نیاز به انتظار در صف های طولانی صندوق و یا از خانه یا محل کار خود سفارش خود را از طریق تلفن همراه به سادگی ثبت و پرداخت کنند.
- اطلاع رسانی خودکار سفارش ها به آشپزخانه: نرم افزار رستورانی شما باید به گونه ای باشد که به صورت خودکار و بلافاصله بعد از ثبت سفارش، واحد های مربوطه را از این موضوع آگاه سازد. این کار می تواند از طریق چاپ فیش مخصوص انجام شود.
- ایجاد فرآیند: یکی از اصلی ترین راه های اولیه برای بهبود مدیریت و کاهش زمان انتظار مشتریان، ایجاد یک فرآیند بهینه برای سفارش گیری و تحویل غذا است. پیشنهاد می شود که هر از گاهی بدون اطلاع به سایر کارکنان و به صورت ناشناس، یک سفارش ثبت کنید و زمان و فرآیند آن را زیر نظر بگیرید تا در صورت وجود مشکل، آن را اصلاح کنید.
- سرگرم نگه داشتن مشتری: سعی کنید همیشه مشتریان خود را سرگرم نگه دارید، در واقع مشتریان وقتی احساس کلافگی می کنند که منتظر باشند! برای مثال در صورتی که مشتری قصد سفارش یک آیتم زمان بر را دارد، گارسون شما می تواند این موضوع را به مشتری اطلاع داده و به او پیشنهاد نوشیدنی یا پیش غذا کند.
بسیاری از کافیشاپها و رستورانها برای خوشامدگویی به مشتریان، از نوشیدنی یا آب در بدو ورود استفاده میکنند و بدین ترتیب، تجربهای خوشایند و دلپذیر را برای آنان به ارمغان میآورند.
ایجاد تجربهای منحصر به فرد برای مشتریان: کلید موفقیت شما!
مردم به دنبال تجربهای فراتر از صرفا دریافت یک محصول یا خدمت هستند. آنها میخواهند احساس کنند که برای کسبوکار شما مهم هستند و تجربهای منحصربهفرد و خاص را دریافت میکنند. به همین دلیل است که کسبوکارهایی که بر روی ایجاد تجربهای شخصیسازی شده برای مشتریان خود تمرکز میکنند، موفقتر هستند.
برای مثال، استارباکس با نوشتن نام مشتریان روی لیوانهایشان، احساس خاص بودن را به آنها القا میکند. این یک مثال ساده اما بسیار موثر برای ایجاد ارتباط عاطفی با مشتریان است.
مثالهای دیگری مانند رستورانهایی که برای تولد مشتریانشان کیک مخصوص تهیه میکنند یا فروشگاههایی که پیشنهادهای شخصیسازی شده بر اساس سابقه خرید مشتریان ارائه میدهند، از دیگر راههای ایجاد این تجربه منحصر به فرد هستند. به یاد داشته باشید، مشتریانی که احساس میکنند برای شما مهم هستند، وفادارتر خواهند بود و به احتمال زیاد به دوستان و خانواده خود نیز کسبوکارتان را معرفی خواهند کرد.
مدیریت موجودی و تامین کالاها: بهینهسازی فرآیندها با استفاده از سیستمهای مدیریت منوباز
مدیریت موجودی به معنای برنامهریزی و کنترل انتقال کالاهای مورد نیاز برای خط تولید یا فروش به مشتریان است. هدف مدیریت موجودی ایجاد تعادل میان مقدار موجودی و نیازهای واقعی یک کسب و کار است. این امر بر اساس پیشبینیها، میزان تقاضا، تعیین نقاط سفارش و دسترسی به منابع صورت میگیرد. مدیریت موجودی از وظایف مدیریت رستوران است که باید حتما به آن توجه کند.
از مزایای مدیریت موجودی میتوان ایجاد تعادل بین ریسکهای به دست آمده، همچون موجودی مازاد و کمبود موجودی دشوار را نام برد. شرکتهای مختلف برای رسیدن به تعادل در مدیریت موجودی، از روشهای مختلفی مانند EOQ، ROP و JITاستفاده میکنند.
ایجاد استراتژی بازاریابی مؤثر: بهرهگیری از روشهای نوین در تبلیغات و ترویج محصولات
تبلیغات یکی از وظایف حیاتی برای زنده نگه داشتن رستوران است. اگر رستوران را تازه تاسیس کردهاید، برای جذب مشتری باید تبلیغ کنید. تا زمانیکه مردم از رستوران شما اطلاعی نداشته باشند، به رستوران مراجعه نخواهند کرد و به سراغ رقبایتان میروند.
مدیریت رستوران میتواند با شرکتهای تبلیغاتی قرارداد ببندد و یا یک نفر را استخدام نماید. استفاده از پوستر، بنر، تبلیغات مجازی، ساخت ویدیوهای تبلیغاتی و… از جمله موارد تبلیغاتی برای رستوران است. این روش هزینهبر خواهد بود، اما بازدهی آن به کسب و کار رستوران رونق میبخشد. همچنین، ایجاد صفحهای در اینستاگرام و تبلیغ رستوران در آن گزینهی بسیار خوبی است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های بازاریابی و افزایش فروش رستوران می توانید از صفحه بازاریابی رستوران استفاده کنید.
ارتقاء کیفیت غذاها و نوشیدنیها: راهکارهایی برای ارتقاء استانداردها و کنترل کیفیت
سلیقهی هر فردی در غذا متفاوت است و منوی رستوران باید متنوع باشد. این موضوع به رستوران در افزایش مشتری کمک خواهد کرد. در صورتی که منو کامل نباشد یا بسیار محدود باشد، مشتریان از مراجعه به رستوران خودداری خواهند کرد. تنوع در غذا، نوشیدنی و دسرها سبب جذب مشتری به رستوران خواهد شد.
مدیریت رستوران باید به مشتریان خود وفادار باشد و برای کیفیت غذاها تلاش کند. قیمت غذاها همواره به دلیل مشکلات اقتصادی تغییر میکند؛ اما این موضوع نباید بر روی کیفیت غذا تاثیر بگذارد. قیمت غذاها نیز باید معقول باشد، غذاهای به شدت ارزان و یا به شدت گران سبب از دست دادن مشتری خواهد شد.
مدیریت هزینهها و بهرهوری: استراتژیهایی برای کاهش مصرف انرژی و مواد اولیه
نکاتی برای مدیریت هزینهها، کاهش مصرف انرژی و مواد اولیه وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. استفاده از دستگاههای بهینه مانند سرخکن و ماشین ظرفشویی با راندمان بالا، مواد اولیه و مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش میدهد. خاموش کردن دستگاههای برقی پس از استفاده، قدم دیگری برای مدیریت انرژی است. مدیریت رستوران باید تمام این موارد را به کارکنان مجموعه آموزش دهد تا علاوه بر انرژی، در مصرف هزینههای رستوران صرفهجویی شود.
تجربه مدیریتی در رستوران: دستیابی به عملکرد بیشتر از طریق مدیریت هوشمند
پیشرفت هر کسب و کاری در گرو برنامهریزی و اهداف بلندمدت است. اهداف رستوران، چشمانداز کاری آینده را نشان میدهد و نباید از اهمیت آن غافل شد. بنابراین، مدیریت رستوران باید فهرستی از اهداف و کارهای ماه آینده تهیه کند و سپس هرکار را به کارهای کوچکتر تقسیم نماید.
بسیاری از نرمافزارها و برنامههای برنامهریزی، جهت پیشرفت کارهای رستوران وجود دارد. برای مثال، تهیهی مواد و تجهیزات باکیفیت از وظایف مدیر رستوران است که باید در این برنامهریزی گنجانده شود.
16 مهارت کلیدی برای مدیران رستوران
یک مدیر رستوران موفق معمولاً ترکیبی از مهارتهایی دارد که با تجربه و یادگیری مداوم تقویت میشوند.
- توانایی رهبری: هدایت تیمها به شکل مؤثر، الهامبخشی به کارکنان و ارائه الگوی مثبت. به دنبال راههایی برای آسانتر کردن کارها برای کارکنان باشید؛ حتی چیزهای کوچک مانند امکان ثبت حضور از طریق تلفن همراه میتواند مورد توجه آنها قرار گیرد.
- مهارتهای ارتباطی: انتقال واضح ایدهها، ارائه بازخورد و حل تعارضها.
- تصمیمگیری: اتخاذ تصمیمهای مؤثر و آگاهانه، حتی در شرایط پراسترس.
- مدیریت زمان: اولویتبندی وظایف، مدیریت کارکنان و تخصیص زمان به شکل بهینه؛ این مهارت بهویژه هنگام مدیریت چند مکان کاری اهمیت دارد.
- خدمات مشتری: درک و اهمیتدادن به رضایت مهمانان، رسیدگی مؤدبانه به شکایات و حمایت از تیم.
- درک مالی: بودجهبندی، نظارت بر هزینهها، درک صورتحسابهای سود و زیان و بهینهسازی سود.
- تسلط عملیاتی: شناخت عملیات رستوران، از سالن تا آشپزخانه.
- حل مسئله: رسیدگی به چالشهای پیشبینینشده به شکلی خلاقانه و مؤثر.
- انعطافپذیری: سازگاری با شرایط متغیر و حفظ آرامش در موقعیتهای پراسترس.
- مهارتهای بینفردی: ایجاد روابط خوب با کارکنان، تأمینکنندگان و مشتریان و تقویت همکاری و تیمسازی.
- مهارتهای انگیزشی: تشویق کارکنان، حفظ روحیه و شناسایی فرصتهای توسعه حرفهای.
- دانش بهداشت و ایمنی: اطمینان از رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی در محیط کار.
- آگاهی فرهنگی: پذیرش تنوع و ترویج فضای کاری فراگیر.
- مهارتهای فنی: آشنایی با نرمافزار رستوران، سیستمهای POS، پلتفرمهای رزرو و نرمافزارهای زمانبندی کارکنان.
- حل تعارض: میانجیگری در اختلافات میان کارکنان یا بین کارکنان و مشتریان.
- برنامهریزی استراتژیک: تعیین اهداف بلندمدت، پیشبینی چالشها و برنامهریزی برای رشد.
راهکارهای نوین در مدیریت رستوران: بررسی بهترین روشها و استراتژیهای مدیریتی در صنعت رستوران
مدیر رستوران با چالشهای متفاوتی روبرو است که باید جهت رفع آن بکوشد. البته رفع این چالشها برعهده تمام اعضای تیم میباشد و بدون مدیر رستوران امکانپذیر نیست. مهمترین چالشهای مدیریت رستوران به شرح زیر است:
- حفظ کیفیت غذا و ارائهی خدمات بهینه به مشتری
- هزینه خرید و استفاده از محصولات غذایی تازه
- رعایت قوانین و مقررات توسط مدیریت و دیگر کارکنان مجموعه
- سلایق مختلف مشتریان
- ارتباط با کارکنان و شنیدن نظرات آنها با حفظ شئون مدیریت
- بهروز بودن اطلاعات، تغییر فضای رستوران، تجهیزات آشپزخانه و منوی رستوران
- انجام کارهای هدفمند و مطابق با برنامهریزی
15 نکته برای مدیریت رستوران
مدیران موفق رستوران ترکیبی از مهارتهای فنی مانند درک مالی و تسلط بر فناوریهای مدیریت رستوران و مهارتهای نرم مانند رهبری و ارتباطات را دارا هستند.
ادغام این نکات مدیریتی در کسبوکار، به بهبود عملیات روزانه و مدیریت بهتر کارکنان کمک میکند.
مدیریت پیشگیرانه: پیشبینی مشکلات و تغییرات بهجای انتظار برای وقوع آنها. از قبل برای نیازهای کارکنان، تغییرات منو، استراتژیهای تبلیغاتی و زمانبندیها برنامهریزی کنید.
تمرکز بر فرآیندها: هر فرآیند را بررسی کنید، از برنامهریزی منو و قیمتگذاری تا مدیریت ضایعات. با حذف ناکارآمدیها و پیروی از بهترین روشهای صنعت، آنها را بهبود بخشید.
استفاده از فناوری: سیستمهای POS برای صورتحساب مؤثر و نرمافزارهای رزرو برای مدیریت رزروها استفاده کنید. در نرمافزارهای زمانبندی کارکنان سرمایهگذاری کنید تا مدیریت منابع انسانی متمرکز و جلوگیری از فشار کاری ممکن شود.
شناخت کامل کسبوکار: در هر نقشی از سرور تا آشپز و نظافتچی وقت بگذرانید. این به شما دید کاملتری از چالشهای روزانه تیمهایتان میدهد و احترام آنها را جلب میکند.
اهداف و برنامههای روشن تعیین کنید: اهداف کوتاهمدت و بلندمدت مانند اهداف درآمدی، امتیازات بازخورد مشتری و کاهش ضایعات را تعیین کنید و نقش هر یک از اعضای تیم را در رسیدن به آنها مشخص کنید.
اولویت دادن به آموزش کارکنان: از فرآیند ورود کارکنان جدید شروع کنید. جلسات ماهانه آموزشی برگزار کنید و نه تنها بر مهارتهای خاص شغل، بلکه بر خدمات مشتری، حل تعارض و همکاری تیمی تمرکز کنید.
بهروز ماندن با روندهای صنعت: مجلات و خبرنامههای صنعت رستوران را مطالعه کنید، در انجمنهای آنلاین عضو شوید و در سمینارها و کارگاهها شرکت کنید تا از فناوریها، ترجیحات مشتری و گرایشهای غذایی مطلع باشید.
حفظ انضباط مالی: صورتحسابهای سود و زیان را بهطور منظم بررسی کنید. ابتدا بودجهای برای نیازهای ضروری مانند حقوق، موجودی و نگهداری اختصاص دهید و سپس به بهبودها و زیباسازیها بپردازید.
ترویج محیط کاری مثبت: دستاوردهای کارکنان را بهطور عمومی و خصوصی به رسمیت بشناسید و پاداش دهید. ارتباط باز را تشویق کنید تا کارکنان نگرانیها و پیشنهادات خود را به اشتراک بگذارند.
بهینهسازی موجودی: از نرمافزار مدیریت موجودی استفاده کنید. بهطور منظم دادههای مصرف را بررسی کنید تا از انبار مازاد و هدررفت جلوگیری کنید.
بهبود تجربه مشتری: بازخورد مشتریان را از طریق کارتهای نظر یا نظرسنجیهای دیجیتال جمعآوری کنید. کارکنان را برای برخورد مؤدبانه با شکایات آموزش دهید و مشتریان وفادار را با تخفیف یا اقلام رایگان تشویق کنید.
رعایت استانداردهای بهداشت و ایمنی: بازرسیهای ماهانه برای اطمینان از مطابقت آشپزخانه، انبار و فضای غذاخوری با مقررات بهداشتی انجام دهید و کارکنان را در مورد بهترین شیوههای بهداشتی بهروز نگه دارید.
تقویت روابط محلی: در رویدادهای محلی شرکت کنید یا آنها را برگزار کنید. میزبانی رویدادهای خیریه یا جشنهای تیمهای ورزشی محلی میتواند رستوران شما را با جامعه پیوند دهد.
حفظ تعادل کار و زندگی: حتی بهعنوان مدیر، ضروری است که استراحت کنید و از همیشه در دسترس بودن خودداری کنید. این کار از فرسودگی جلوگیری میکند و اطمینان میدهد که در زمان حضور در بهترین حالت خود هستید. همچنین به کارکنان خود تعادل کار و زندگی مناسبی بدهید.
اولویتدادن به بهبود مستمر: فرآیندها را بهطور دورهای بازبینی کنید، از تأمین مواد غذایی تا خدمات مشتری. با تیم خود بازخورد بگیرید و همیشه به دنبال فرصتهایی برای افزایش کارایی و بهبود تجربه کارکنان باشید.
سخن پایانی
مدیریت رستوران یکی از شغلهای مهم و محبوب دنیا به شمار میرود؛ اما با چالشهای زیادی روبرو است که باعث میشود نیاز به استفاده از راهکارهای نوین و استراتژیهای اصولی احساس شود. در این مقاله به بررسی راهکارهایی برای بهبود مدیریت یک رستوران، عملکرد بهینه، ارتباط با مشتریان، رستوران در دنیای فناوری و… پرداختیم. با استفاده از این راهکارها میتوانید مدیریت بهتری برای رستوران و رسیدگی به امور رستوران داری داشته باشید و علاوه بر جلب رضایت مشتریان و جذب مشتریان جدید، با ارتقای مهارتهای پرسنل پیشرفت چشمگیری را تجربه کنید.
سوالات متداول
مدیریت رستوران چیست؟
مدیریت رستوران به فرایند ادارهی روزمره کسبوکارهای حوزهی رستورانداری اطلاق میشود. این امر شامل نظارت بر عملیات روزانهی رستوران، وظایف کارکنان، مدیریت نیروی انسانی و امور مالی، تدوین استراتژیهای شرکت، حصول اطمینان از تحقق اهداف فعالیتهای بازاریابی و مدیریت اعتبار و شهرت رستوران میشود.
مدیر رستوران چه کاری انجام می دهد؟
سیستم مدیریت رستوران چیست؟
سیستم مدیریت رستوران یک نرمافزار است که به صاحبان و مدیران رستورانها کمک میکند تا عملیات روزانه را مدیریت کنند. این نرمافزار شامل ویژگیهایی مانند مدیریت موجودی، پیگیری مالی، سفارشدهی، گزارشدهی و سادگی استفاده میشود. با استفاده از این سیستم، رستورانها میتوانند بهبود عملکرد، کاهش هدررفت و بهبود تجربه مشتری را تحقق بخشند.
10 پاسخ
سلام خیلی ممنون از اطلاعات ارزشمندتون
امکانش هست یک نمونه قرارداد مدیریت رستوران هم بزارید و کلا یه توضیحی در این خصوص بدید؟
سلام پویا جان، خیلی خوشحالیم که این اطلاعات تونسته برات مفید باشه
در خصوص نمونه قرارداد مدیریت رستوران حتما به زودی تو همین مقاله برات اضافه میکنیم اما در خصوص کلا قرارداد های مدیریت رستوران باید چند تا نکته رو برات توضیح بدم
کلا قرارداد های مدیریت رستوران به 3 صورت معمولا بسته میشه
1- پیمانکاری: به این صورت که کل کافه به همراه تجهیزاتش و حق استفادش به شخص واگذار میشه که در این حالت بسته به امکانات و شرایط پیمانکار یا همون مدیر جدید کافه موظفه که بین 10 تا 30 درصد از فروش مجموعه رو به مالک مجموعه پرداخت کنه، دقت داشته باش که این درصد از فروشه نه از سود! و موردی هم که هست اینه که در این حالت تمامی هزینه های مربوط به رستوران یا کافه بر عهده پیمانکار فعلیه! هزینه هایی مثل اجاره، آب و برق و گاز یا حقوق کارکنان! البته ممکنه جزئیات گفته شده بسته به توافق طرفین تغییراتی کنه اما کلیات تقریبا همینه.
2- کارمند درصدی: در این حالت شما صاحب امتیاز کافه نیستید و در اصل یک کارمند با وظایف و ساعت کاری مشخص به شمار میرید و یه جورایی میشه گفت مدیر داخلی مجموعه هستید. در این حالت شما وظیفه دارید که سیاست های کاری صاحب رستوران رو اجرا کنید و به کلیات امور نظارت داشته باشید تا همه چی مرتب انجام بشه. در مورد حقوق هم مدیریت رستوران به صورت ترکیبی از یه حقوق ثابت و درصدی از فروش کل مجموعه در نظر گرفته میشه که معمولا بین 1 تا 3 درصد در نظر می گیرنش. (باز هم دقت کنید که این درصد از فروش کل معمولا در نظر گرفته میشه نه از سود چرا که محاسبه سود مجموعه کار خیلی سخت تریه نسبت به محاسبه فروش کل مجموعه)
3- کارمند عادی: این حالت تقریبا عین حالت درصدیه با این تفاوت که دیگه حقوق شما به فروش مجموعه بستگی نداره و چه کم بفروشه و چه زیاد شما همون مبلغ ثابتی که تو قرارداد قید شده رو دریافت می کنید که این مبلغ معمولا بین دو تا سه برابر حقوق کارکنان عادیه. (البته بازم به توافق، مهارت و تجربه شمام بستگی داره!)
امیدوارم که با این اطلاعات جواب سوالت رو دریافت کرده باشی
سلام چطوری میتونم بفهمم که چه بخشی از رستورانم بیشتر از بقیه داره خرج میتراشه؟
سلام حامد جان
تو وحله اول باید بدونی که بخشی که هزینه بیشتری نسبت به بقیه بخش ها داره لزوما به این معنی نیست که پس اینجا یه مشکلی داره! بلکه باید ببینی کجا هزینه های انجام شده رو میشه بهینه تر کرد، برای مثال در مورد مواد غذایی اگه مواد غذایی رو میتونی با خرید عمده ارزونتر بخری خب بسته به امکانات انبارت میتونی اینکارو بکنی یا اینکه ببینی هر مواد اولیه چه قدر پِرتی داره و اون مواردی که دورریز زیادی داره رو باید مدیریت کنیف حتی اگه میبینی تعداد دفعات خریدت زیاده، پیشنهاد میکنم خریدهاتو با حجم بیشتر و از جاهایی بخری که همه چی نزدیک هم باشه تا هزینه حمل و نقلت اوکی بشه
اما برای اینکه بتونی به این فرآیند نظارت داشته باشی و عملکرد هر بخش رو بسنجی باید در وحله اول یک صندوقدار یا حسابدار منظم داشته باشی که تمام هزینه ها رو با دقیت ثبت کنه، این شامل حقوق، قبض آب و برق و…، مالیات، خرید ها و… میشه.
تو مرحله دوم شما باید یک نرم افزار حسابداری رستوران مناسب پیدا کنی که بهت این امکان رو بده که هم نسبت به این هزینه ها نظارت داشته باشی و هم اینکه بتونی بررسی و تحلیلشون کنی. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم از دو صفحه زیر استفاده کنی.
نرم افزار رستوران
حسابداری رستوران
سلام من همیشه دغدغه نیروی انسانی دارم و کارکنانم بعد از یک مدت از مجموعه خارج میشن، چه کار میتونم بکنم؟
سلام حمزه جان
معمولا تجربه ثابت کرده که مسئله نیروی انسانی در مجموعه های غذایی مثل کافه یا رستوران تمومی نداره چونکه این کارها معمولا یه مقدار فرسایشی هستن و افرادی هم که تو بخش های مختلفش استخدام میشن (مخصوص ویتر و گارسون) تو رده سنی محصل ها قرار دارن که خب این خودش شرایط رو سخت تر میکنه
اما پیشنهادی که بهت دارم اینه که اولا به کارمندانت بیش از اندازه فشار نیار! خب تعداد کافه یا رستوران هایی که نیروها حتی مجبرون 7 روز هفته رو پشت سر هم کار کنن کم نیستن و مابقی هم تو مرخصی دادن خیلی سخت گیرن، سعی کن شیفت هاتو طوری تنظیم کنی که حداقل های گفته شده تو قانون کار رو رعایت کنی، شاید اینطوری یه مقدار هزینت بیشتر بشه اما تجربه ثابت کرده که نیروی انسانی خوب، سرویس دهی خوب داره و درآمد مجموعه رو بالا میبره
مورد دیگه ای هم که میتونی انجام بدی، ایجاد ارزش افزودست، مثلا بحث بیمه یا وعده غذاییه
و در پایان سعی کن حد تعادل رو نگه داری، نه زیادی به نیرو سخت بگیر و نه زیادی تنبلش کن
مدیریت موجودی و سفارشات دقیقاً چیه و چطور کمکم میکنه که ضرر نکنم؟
سلام محمد صادق جان، منظور از مدیریت موجودی مواد اولیه و انبارداری شامل این میشه که بدونی در هر لحظه چه چیزهایی رو به چه مقدار و حتی با چه ارزش ریالی ای موجود داری، این موضوع بهت کمک میکنه که هم نحوه مصرف مواد اولیه رو زیر نظر داشته باشی تا اگه جایی دورریز اضافه داری بتونی جلوشو بگیری، یا اینکه کی باید از چه چیزی خرید کنی تا یه موقع مجبور به بستن یک آیتم و اختلال در فرآیند فروش نشی.
از نکات دیگه مدیریت موجودی اینه که بدونی تاریخ انقضا کدوم آیتم نزدیک تره و بتونی براش برنامه ریزی کنی تا جلوی ضرر رو بگیری!
برای اینکار هم نیاز داری به یک انبار دار منظم که از یک ابزار مناسب برای انبارداری و مدیریت موجودی استفاده کنه.
برای اینکار میتونی از نرم افزار مدیریت رستوران و انبارداری منوباز استفاده کنی و یا درخواست دمو رایگانش رو از لینک زیر ثبت کنی.
https://www.menobuzz.com/prices
سلام راهکارهای جذب مشتری بیشتر که تو مقاله گفتید، کدوم یکی واقعاً مؤثره؟
سلام مهرداد جان
اصلی ترین نکته برای جذب و نگهداری مشتری، سرویس دهی و برخورد خوب پرسنله، تجربه ثابت کرده که مشتری ها ممکنه از رستورانی با غذای بد خرید کنن اما از رستورانی که باهاشون برخورد بدی داشته یا حس بدی ازش گرفتن خیر!
و در نظر داشته باش که این کار هم ارزونترین و هم پر بازده ترین راهکار برای افزایش فروشه
اما اگه میخوای راهکارهای بیشتری برای بازاریابی و افزایش درآمد یک رستوران رو مطالعه کنی میتونی از مقاله زیر استفاده کنی.
بازاریابی رستوران